Educația, prioritatea comunității din Budila

02.11.2022

Astazi a avut loc evenimentul de informare cu privire la implementarea proiectului "Educatia, prioritatea comunitatii din Budila", la Scoala Gimnaziala Budila. Multumim pentru participare doamnelor director ale Scolii Gimnaziale, doamnei director a Gradinitei cu Program Normal Budila, domnului inspector scolar Muntean Claudiu, cadrelor didactice, reprezentanților ONG-urșilor locale, doamnelor psiholog și personalului primariei.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 48.962 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Obiectivul proiectului este de a crește calitatea vieții și a îmbunătăți condițiile de educație prin creșterea calității infrastructurii educaționale în comuna Budila și creșterea accesului la servicii de educație și de participare activă în rândul familiilor vulnerabile rome și a familiilor care trăiesc în condiții socio-economice asemănătoare. Pe termen scurt: se îmbunătățesc condițiile din spațiile în care se desfășoară activități educaționale, prin schimbare finisaje pereți în cadrul a 451 mp, din interiorului holului și a claselor din Școala Gimnazială Budila, crește calitatea procesului educațional și se facilitează transmiterea de informații prin dotarea cu echipamente și mobilier a spațiilor unde se vor desfășura activități educaționale de tip after-school.

Totodată, se stimulează accesul la educație a 75 de copii și tineri romi și a 5 copii care trăiesc în condiții asemănătoare, prin materiale educaționale, rechizite și încălțăminte având ca efect prevenirea abandonului școlar. Activitățile proiectului includ dezvoltarea unui program Școala după școala și activități de tip recreativ și de educație non-formală pentru 80 de copii și tineri (din care 75 de copii de etnie romă). Un alt rezultat va fi creșterea implicării părinților în parcursul educațional al copiilor, prin dezvoltarea abilităților de creștere a copiilor în cadrul unor ateliere și spații de socializare pentru 102 părinți (din care 95 de părinți romi vulnerabili și 7 părinți care trăiesc în condiții similare). Un accent important al proiectului va fi pus pe dezvoltarea serviciilor pentru mame, femei și tinere, inclusiv mame singure, și abordarea unor aspecte care specifice acestora: abuz, relații de putere și drepturi reproductive.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, începând cu 15.10.2022.

 

 

 

Astazi am semnat contractul de finantare pentru proiectul „Educația, prioritatea comunității din Budila”, finantat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, pana la data de 15.10.2023.

In cadrul proiectului se îmbunătățesc condițiile din spațiile în care se desfășoară activități educaționale, prin schimbare finisaje pereți în cadrul a 451 mp, din interiorului holului și a claselor din Școala Gimnazială Budila, crește calitatea procesului educațional și se facilitează transmiterea de informații prin dotarea cu echipamente și mobilier a spațiilor unde se vor desfășura activități educaționale de tip after-school. Totodată, se stimulează accesul la educație a 75 de copii și tineri romi, și a 5 copii care trăiesc în condiții asemănătoare, prin materiale educaționale, rechizite și încălțăminte având ca efect prevenirea abandonului școlar.

Activitățile proiectului includ dezvoltarea unui program Școala după școala și activități de tip recreativ și de educație non-formală pentru 80 de copii și tineri (din care 75 de copii de etnie romă). Un alt rezultat va fi creșterea implicării părinților în parcursul educațional al copiilor, prin dezvoltarea abilităților de creștere a copiilor în cadrul unor ateliere și spații de socializare pentru 102 părinți (din care 95 de părinți romi vulnerabili și 7 părinți care trăiesc în condiții similare).

Un accent important al proiectului va fi pus pe dezvoltarea serviciilor pentru mame, femei și tinere, inclusiv mame singure, și abordarea unor aspecte care specifice acestora: abuz, relații de putere și drepturi reproductive.


Print