Home Alegeri Locale 2020

Fiecare Copil în Grădiniță în Brașov, Dâmbovița și Dolj

bannerfcg

Din septembrie, 2014, suntem parte din proiectul Fiecare Copil în Grădiniță în Brașov, Dâmbovița și Dolj, alături de alte 6 comunități din județul Brașov! În total, proiectul a sprijinit 510 copii săraci din județul Brașov să meargă la grădiniță zi de zi în primul semestru al anului școlar 2014-2015. Fiecare Copil în Grădiniță înlătură o parte din obstacolele economice care stau în calea prezenței celor mai săraci copii, sprijinind părinții dezavantajați să își aducă copiii la grădiniță, prin tichete sociale de 50 de lei pe lună condiționate de prezenta zilnică. În plus, programul asigură rechizite, pentru ca toți copiii să aibă cu ce lucra la grădiniță, iar unele primării acoperă costurile cu îmbrăcămintea si încălțămintea copiilor.

Fiecare Copil în Grădiniță în Brașov, Dâmbovița și Dolj nu asigură doar accesul copiilor săraci la educație, ci și pe al părinților lor. În cadrul Atelierelor de formare-informare organizate de Asociația Learn & Vision, aceștia învață cum să fie părinți mai buni pentru copiii lor. Până la finalul proiectului, în fiecare comunitate vor fi organizate 3 întâlniri de lucru la care pot participa atât mamele, cât și tații din program.

Tot în cadrul proiectului, Asociația Learn&Vision desfășoară cursuri de formare pentru profesorii din învățământul preșcolar din județ și oferă consultanță pentru consolidarea echipelor locale, pentru a încuraja colaborarea dintre profesori, asistenți sociali, mediatori școlari și alți profesioniști locali.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România și este implementat de Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Primăriile locale ale comunităților ce beneficiază de proiect, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Asociația Learn&Vision.